Med ultrakungen mot Comrades

Ja då är man på-väg mot äventyret….och har ressällskap med bland annat Ultrakungen Jonas Buud och nu väntar vi på planet som tar oss från London till Kapstaden och sen vidare till Durban.
– Kan dock tyvärr meddela att Jonas har en envis förkylning, som förhoppningsvis släpper till söndag men som stört den senaste veckans träning. Så vi får avstå ”res-kramar” J för jag är ”peppar peppar ta i trä” fortfarande frisk och har inga värre skavank än vad jag alltid har…
Känns kul men också lite läskigt, 89 km…om några dagar. Ska jag orka, kommer benen hålla? Ja många frågor.

Sista formslipningen innan avresa blev ett lunchpass i fin försommarvärme igår. Körde mitt på dagen då jag tog lite långlunch och på så vis blev det bra värmeträning också. Lugn uppvärmning 7 km, sen stannade jag till vid en backe…
Körde 6x lite drygt 200 meter där jag på ”ena hållet” hade runt 120 meter bra lutning uppför och sedan 100 meter flackt utför.

Tryckte på bra uppför och sen flöt jag på i ok fart utför. Lite vila och sen tillbaks över samma ”höjd” och då alltså 100 meter svagt uppför följt av 120 meter lite brantare. Samma upplägg; bra fart hela vägen. Backen fick bli min del i att aktivera backmusklerna.


Efter backen var det transportlöpning 1 km till löparbana, där jag fick samsas om banorna med en skolidrottsdag. Gick bra, elever o lärare var sjysta och lämnade innerbanan fri. :)

1000m-jogg 200m-1000m-jogg 300m-500m-jogg 300m-500 meter och avslut med 200 meters jogg så det blev 4 km på runt 16.10. Intervallerna alltså var 2 x 1000 meter + 2 x 500 meter, och där inställningen var ”flyt”-”tuffare”-”flyt”-”tuffare”. 3.27-3.19-1.33-1.30 för er som gillar tider J
Nöjd, ok känsla, lite ont i en häl, men det är som vanligt.

Idag innan avfärd blev det 1 timmes lugn löpning, sämre känsla än igår, men kan berott på att det var lite stressigt att få ihop allt som skulle göras innan avfärd…för jag har ju ett jobb också... :)

Nog om det, nästa rapport blir från Sydafrika. 11 timmars flight nu, med kompressionsstrumporna!
Till dess ska jag fundera lite kring målbilden.

hörs o ses här

//Szalkai