Nu är det inte långt kvar.

Om en vecka så har jag landat i Sydafrika. Ska bli skönt att få lite värme på sig igen.
Träningen har fungerat bra och det finns inga ursäkter. Hade inte kunnat göra på något annat sätt om jag hade fått en chans till.
Nu är det bara att surfa på träningen som man har gjord det sista halvåret. Det gäller nu bara att VÅGA vila sista veckan, det kan vara riktigt svårt. Man vill ju känna på hur benen och kroppen känns.
I dag så genomförde jag ett pass på 30 km i en tänkt fart som jag ska försöka att köra på i Comrades. Jag ska försöka att ligga på kilometertider på 3.50 till 3.45. Troligen så kommer täten att springa klart fortare än det i början. Det gäller att VÅGA köra sitt eget upplägg i så här långa lopp. Räntan som man får betala på en hög utgångsfart kan vara ganska hög på slutet.

Det ryktas även om att comrades kommer att sändas på webben genom sydafrikansk tv. Det ska komma information om sändningen på hemsidan ett par dagar innan loppet. Starten är 5.30.

Lite andra saker som ska hinnas med i Sydafrika är:
Heldag Hluhluwe-Umfolozi National Park
Heldagstur med Safari. Vi åker till Hluhluwe-Umfolozi National Park. Afrikas äldsta nationalpark med 84 arter av djur, inkl "The big five". Världsberömt för sitt framgångsrika arbete med vita noshörningar. Fantastiska vyer och ett måste om man inte tidigare har varit på safari.

Citytour Durban
Halvdagstur i Durban där vi får se det viktigaste av staden. Vi får se och lära oss om södra afrikas kultur, matlagning, konst och traditioner. Vi stannar vid Durbans Botanic Gardens där vi lär oss om mixen av asiatiska, amerikanska och afrikanska träd som finns här i Sydafrika.

Banbesiktningstur
Vi kommer att åka en banbesiktningstur på fredagen