Snart bara 2 veckor kvar….

Det börjar dra ihop sig. Igår så fick jag alla resehandlingar och schemat för vistelsen i Sydafrika. Några av sakerna som kommer att ske på plats är safari, banbesiktning.

Heldag Hluhluwe-Umfolozi National Park
Idag erbjuder vi en heldagstur med Safari för dem som så önskar. Vi åker till Hluhluwe-Umfolozi National Park. Afrikas äldsta nationalpark med 84 arter av djur, inkl "The big five". Världsberömt för sitt framgångsrika arbete med vita noshörningar. Fantastiska vyer och ett måste om man inte tidigare har varit på safari.

Citytour Durban
Idag åker vi på en halvdagstur i Durban där vi får se det viktigaste av staden. Vi får se och lära oss om södra Afrikas kultur, matlagning, konst och traditioner. Vi stannar vid Durbans Botanic Gardens där vi lär oss om mixen av asiatiska, amerikanska och afrikanska träd som finns här i Sydafrika.

Har så smått börja att minska min träning nu. I helgen som gick körde jag mitt sista långpass. 52 km på stig (siljansleden). Jag tycket att det är bra att alternera underlaget som man springer på. Sedan är det ju klart jobbigare att springa en kuperad stig i 52 km jämfört att rulla asfalt.

I veckan som gick var jag i Stockholm med jobbet. Hela familjen fick äran att följa med och bo på lite hotell. Det mest intressanta med den resan var på tisdag kväll. Kl 22.15 knackar det på dörren (hade precis lagt mig). Jag frågar Zandra om det är på våran dörr det knackar. Efter lite funderande knackar det igen. Jag kliver upp och kollar ut genom titthålet. Kan se 3 personer som står där, hmmm. Vad kan de vilja mig? De måste knacka på fel dörr.
Öppnar tillslut efter att jag har hittat lite kläder. Då visar det sig att det är 2 personer som är utsända av IIAF för att göra en dopingkontroll. Den tredje personen var en från hotellet som visade vägen till mitt rum.

Då var det bara att börja dricka vatten igen. Vi går ner till baren och sätter oss för att små prata lite om ditten och datten i väntan på att jag ska få i mig tillräckligt med vatten för att kunna klämma ut önskad mängd. Tjejen i baren undrar nog lite varför jag kommer och ber om påfyllning av vatten. 2,5 liter senare och ca 50 min lyckas jag leverera önskad mängd. Efter all pappersexercis är det bara att gå upp på runnet igen och lägga sig. Denna natten blir ingen höjdare sömnmässigt. Toabesök i gång i timmen till kl 5 då Sixten vaknar.

Drar iväg på jobb kl 7.00 och lämnar familjen på hotellet.