Snart Comrades

Vi befinner oss nu mitt i mellan de 2 stora händelserna denna våren. VM och Comrades. Jag måste erkänna att jag fortfarande springer och njuter av tiden som jag lyckades göra på VM, under 6.30, helt sjukt. Spränga 2 drömgränser i ett och samma lopp. Nu gäller det att släppa detta och sikta framåt.
Träningen har fungerat riktigt bra efter VM som det finns inget att klaga på, nja… kanske vädret. Lite värme hade ju inte skadat. I söndags gjorde jag en 52 km runt Orsasjön i bra fart och till helgen så blir det den sista långturen, denna gången i terräng och inte så fort. Det blir mera fokus på att få ihop en del tid.
Nu är det mindre än 3 veckor kvar (3 juni) till mitt nästa stora mål, comrades. Comrades är världens största ultramarathon med 18.000 anmälda löpare. Distansen är 89 km med målgång i Durban i Sydafrika. Förra året lyckades jag bli 4 i loppet så i år vill jag gärna vara på pallen....
Loppet sänds i Sydafrikansk TV samt på webben. Ska försöka att lägga ut länken till sändningen nar jag har hittat den.
Jag kommer att flyga ner på tisdagen innan loppet för att vara på plats och träffa teamet som jag springer för (Nedbank). Ska bli riktigt kul att träffa alla från förra året igen. Det var många som hjälpte oss efter vägen som sedan kom fram och var supernöjda över det som vi presterade förra året. Kommer ju äntligen även att få min guldmedalj från förra året, alla på topp 10 får en äkta guldmedalj!!!! Eftersom att kostnaden för att skicka den till Sverige skulle vara 2.500:- så valde jag att plocka upp den i år. Nu måste jag fortsätta att springa tills det att jag inte blir topp 10… Vilket kommer att dröja (får man hoppas ;-) )

Här kan ni se en liten film från loppet.

http://www.youtube.com/watch?v=egMqYjFQzfw
En liten film om mitt lopp förra året:
http://youtu.be/k1HbtqUwjSw