Backpass med snyggaste skorna

Klockan var 12. Dags för lunch. Hade gått i träningskläder sedan i morse, och bara väntat. Du vet, den där spänningen när du ska testa ett par nya löparskor. Nu drog jag på mig skorna. Knöt inte utan vred bara på knappen och skorna satt som en smäck.

I går hämtade jag ut de här galet snygga skorna. "Nästan som finskor" som en av mina ledarkollegor från TSM sa. Vi som är ledare i TSM får skor och en uppsättning kläder - och jag valde ett par ASICS Dynamis i år. Och idag på lunchen var jag helt enkelt tvungen att testa. Jag körde ett effektivt backpass med lång backe. Knappt 2 km uppvärmning, sedan 7 x 100 sekunder i backe med lätt jogg ner. Och sedan hem igen, knappt 2 km. De här backpassen känns helt perfekta när man inte har så mycket tid.

Och skorna? Jo, riktigt bra. Det här BOA-snörningssystemet passar mig rätt bra. Jag tror att jag är lite slarvig i vanliga fall med att dra åt snörningen jämnt - det blir alltid hårdast uppe vid rosetten. Men nu behövde jag bara vrida på knappen så blev det jämnt och bra och skon satt åt ordentligt runt foten. Riktigt skönt.

Köpte faktiskt ett par skor också, Hoka Clifton 5. Tänkte att de skulle bli mina långpasskor i vinter. Återkommer med tankar kring dem efter första rundan (tror det blir på fredag, kan nog inte hålla mig längre än så).

Jomen förresten. Det är inte bara skorna som är nya. Gick till frisören i kväll och klippte av håret. Nu har jag i två omgångar klippt 25 cm sedan i somras. Känns superbra. Känns inte som att jag kommer ångra mig - och gör jag det så växer ju håret ut. Grym frisör har jag. Uffe på House of Hairdressers.