Planerar maror och ser fram mot 2019

Glömmer bort att jag inte tränat så mycket den senaste tiden (längre distanser) och tänker att löpningen ska flyta på som förr. Samma tempo - samma distanser. Vad blir resultatet? Jo, besvikelse. Lösningen blev ett planeringsmöte med mig själv.

Känner du igen dig? Det är lätt att glömma att träning är en färskvara. Jag har helt plötsligt 3 maratonlopp att springa under 2019, men inte många pass längre än 10 km i bagaget ...  i år. Hur ska jag klara detta? Planering blev lösningen - och rimliga målsättningar.

Mitt första maraton 2019 är Limassol Marathon på Cypern. Det är redan den 24 mars - bara drygt tre månader kvar. Målet där sänker jag till att bara ta mig de 42195 meterna. Inga som helst tidsmål - bara njuta av banan som verkar löpa längs med havet i princip hela sträckan.

Min andra mara är Köpenhamns Marathon som går den 19 maj. Den här maran ligger bra till i TSM Runnings träning mot ASICS Stockholm Marathon (jag kan ju inte springa här i Stockholm eftersom jag jobbar då). Jag byter helt enkelt ut Stockholm mot Köpenhamn. Och så håller jag tummarna för att min kompis Tina hänger med. Målet i Köpenhamn är att springa hela distansen - bara gå några steg vid vätskekontrollerna. Och att ha kul! Tiden blir som den blir, men antagligen bättre än i Limasoll.

Tredje maran 2019 blir New York Marathon den 3 november. Tina och jag åker med Springtime. Det ska bli sååå kul. New York som är den klart tuffaste banan av dessa tre än ändå den enda där jag sätter upp ett tidsmål. Med tanke på formen just nu sätter jag ett rätt försiktigt mål - jag vill i mål på under 4.15. Har jag tur och sköter min träning bra kanske målet revideras.

Jag har också gjort en lite tydligare träningsplan som det känns som att jag kommer att kunna följa ganska bra. Berättar mer om den i nästa inlägg. Det handlar om löpning såklart. Styrketräning och rörlighet.

Yinyoga. Fjärlilen.

Yoga med sötchock. Valpen Yra vill såklart vara med. Gissa om jag längtar till hon är tillräckligt stor för att hänga med ut och springa.