Snabba havrefrallor för dig som tränar

Blev sugen på nybakt bröd till frukost igår morse. Då kom jag ihåg det supergoda receptet på Snabba Havrefrallor från boken "Maten bakom Resultaten" av Linda Bakkman.

Frallorna är perfekta att ladda med inför ett träningspass då de innehåller både långsamma kolhydrater och protein. Dessutom alldeles extra goda när de är nybakade och varma. Tror det tog 20 minuter allt som allt innan frukosten blev klar. Havrefrallor med god cheddarost och äggröra.

Det blev dessutom frallor över så vi tog med oss ut i svampskogen. Så mysigt.

10 dl havregryn (mixas till havremjö)
4 ägg
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 1/2 dl naturell yoghurt (3%)

grädda i 225 grader i 12 minuter.

Den här gången passade jag även på att göra hälften av smeten med frysta bär (kappt en dl) och 1 tsk vaniljpulver. Precis som Linda tipsar om i boken. Då blir de ännu lättare att ta med sig på utflykt eller i träningsväskan eftersom du inte behöver pålägg. Supergott. Jag har precis testat en till en kopp te. De andra har jag slängt in i frysen och tänker ha som mellis innan träning.

Gott med lite blåbär och vaniljpulver i. Obs inte vaniljsocker - utan liten burk med svart pulver. Frallorna blir inte söta.

Testa. Och missa inte Linda Bakkmans bok, den är grym. Massor med recept. Men också bra fakta kring hur du kan använda maten för att optimera träningen.