Träningsplanering 2019

Struktur, planering och betydligt mer styrketräning än vanligt kommer förhoppningsvis hjälpa mig att fixa de maror jag anmält mig till 2019. Ja, löpning också såklart, men det är ju rätt så självklart.

Mycket jobb precis före jul ledde till skrivkramp utanför arbetstid. Därav dålig uppdatering senaste tiden. Men jag har inte legat på latsidan när det handlar om träning. Nu har vi kommit igång ordentligt med långpassen på TSM. Riktigt kul – det känns skönt att få in en rutin med långpassen – de är nyckelpassen på väg mot maran.

Så här ser planen ut just nu – men den är flexibel

  • Måndagar: Lugnt och mysigt kortare distanspass – rörlighet.
  • Tisdagar: Styrketräning (lite tuffare)
  • Onsdagar: Vila – vilket betyder promenad och kanske lite yoga. Inget svettigt.
  • Torsdagar: 1. Löpträning (intervaller eller annat fartpass. 2. Ridning
  • Fredagar: Styrketräning (mest core och överkropp – måste spara benen till långpasset.)
  • Lördag: Vila – vilket betyder promenad och kanske lite yoga. Inget svettigt.
  • Söndag: Långpass med TSM Running

Det ser kanske ut som ett pressat schema, men flera av passen kör jag på lunchen - perfekt eftersom lunchträning ger fin energi till eftermiddagens arbete.

Och långpassen då – jo de flyter på trots snö och halka. I går blev det 18 km (eller egentligen 18,3 om man ska vara petig). Kan säga att jag var otroligt glad över mina nya Icebugs – även om jag tycker att det känns lite ”stummare” att springa med dem på långa pass. Men på vissa ställen var det ren isgata.

De senaste veckorna har jag faktiskt följt min plan ganska bra – jag missade långpasset dagen innan nyårsafton – då var vi i Skåne där sprang jag 2018 års sista löppass vid. havet i solnedgången. (bilden ovan).

Så. Mot Limassol Marathon. Mot Köpenhamn Marathon. Mot NEW YORK MARATHON.

______________________

Så här glad blir man efter ett långpass med TSM Running. Jag och Ann-Sophie Anulf (ledare i 4.15-gruppen)