Men sen då och #mensendå

Det gjordes en gedigen och viktig artikelserie i Sportbladet för ett tag sedan. Viktig för kvinnor och idrott, men i första hand förhoppningsvis ett sätt att öppna upp för allt det här som egentligen är naturligt men som det ändå är svårt att prata om, exempelvis menstraution/utebliven eller problematisk sådan, skador, prestationsångest, ätstörningar, träningsstörningar (ortorexi) osv. 

http://mensenda.story.aftonbladet.se/chapter/jag-gar-sonder-gar-inte-att-reparera-skelettet/

Jag kämpar vidare med att känna av min kropp och det går ju inte att blunda för hur gärna jag vill ha löpningen som ett komplement i min vardag. Den är ju liksom en fin tillgång i "må-bra-delen" i vardagen. En gång löpare - alltid löpare :-).

Och det tar sig! Förutom en obligatorisk (?!?!) höstförkylning i anslutning till en tränings-och semestertripp till Dubai så är jag igång med löpning igen. Med lite mindre storform i kroppen men det går kanske inte att begära mer efter snart 1,5år med uppstyckad kontinuitet i träningen!! Skam den som ger sig dock. 

Nya utmaningar

En mkt rolig upplevelse i Dubai var tävlingen Ice Warrior Challenge. Ett obstaclerace inne i skidbacken Ski Dubai i Dubai Mall. Vi letade egentligen efter en löptävling men det blev mitt livs första militärliknande hinderbana, i -4 grader och en massa upp och ner i slalombacken, med och utan ryggsäck med tyngder, välta bildäck, skotta snö, ålandes under och igenom hinder, över barriärer, genom isbad samt repklättring uppför en 3m hög snövägg!! Det var en adrenalinkick som hette duga och riktigt skönt att komma ut i +27 och ta mig till hotellfrukosten följt av beachen efteråt. 

Vinter på riktigt

Nu när vintern verkar ha tagit ett grepp mer på allvar om vårt land (den övre delen av landet iaf) så är ju snöpulsandet ett skonsamt träningsalterativ. Inte på långa vägar lika roligt som snabba landsvägspass på barmark, enligt mig, men viktigt för att balansera belastningen. Får du möjlighet att hitta ett större område med orörd snö i mängden "upp till knäna" så tipsar jag om stenhårda 15/15s-intervaller. Ser riktigt nördigt ut men är skitkul och jobbigt. Perfekt att köra ihop med någon kompis. Så ut och kör lite skonsam plågsamhet!