Stakning, sareng och strandhäng

Hejhej träningsvärk!

Jo, även om jag anser mig vara en person som är någorlunda bra tränad så har jag senaste tiden fått uppleva och fundera kring det här med ensidig träning och hur sjutton man ska fördela passen när alternativen är få?!

Löpare vill gärna springa mycket och även om löpning kan ses som enformigt så går det ju att variera underlaget en hel del (bana, asfalt, löpband, grus, gräs, stig, obanat, myr osv.) Sedan kan du ju även laborera med intensitet, kupering och längd på passen så har du en härlig mix att välja ifrån.

Flera ggr då jag rehabiliterat skelettskador, har jag i början hamnat i restriktionen att jag varken ska belasta skelettet eller använda höftböjaren onödigt mycket, så då var skiergon min enda träningsform för någon slags flåsträning.
DÅ kan vi snacka om jag att det känns som enformig träning och även blir svårt att variera belastning av samma muskler...efter bara 5-10min drag i den där skiergon så ville ju mina överarmar svälla så att jag trodde att de skulle spricka och att dagen efter ha någon slags power kvar i de där spaghettislangarna, det var det inte tal om. HUR gör man då?!?

Jag har kommit fram till att det är skönt för välmåendet att bli lite trött och åtminstone motionera den rekommenderade 30min-dosen, så då kan man ju iaf köra korta, intensiva pass, ex enligt upplägget:

5min uppv följt av 10-15* (40/30s). 5min nedvarv
5-10min uppv följt av 15+10+5* (40/30s). 5min nedvarv
5-10min uppv följt av 10+6+6* (40/25s). 5min nedvarv
5-10min uppv följt av 7+7+7* (60/30s). 5min nedvarv
Vila mellan seten ca 1,5min-2min och då skakar jag loss armarna så gott det går.

Hoppas förstås att DU slipper hamna i det här "träsket", men om det sker så kan du tänka att det finns fler galningar än du som testat =). (och JA, jag har till och med kört knästående för att avlasta fötter helt!)
När du sedan kan köra ytterligare alternativa former av träning så kommer troligtvis vattenlöpning, cykel, crosstrainer m.m. upplevas som rena lyxen!

Just nu kör jag min rehab kombinerad med lite extra D-vitamin på soligare breddgrader. Ingen skiergo här tyvärr, men fina cykelvägar och gym för styrketräning.
Idag gav jag mig på att köra Sareng, efter kort teoretisk introduktion av syrran. Det kändes helt ok men kan hända att jag omedvetet spände mig lite och vaknar med ny träningsvärk i axelpartiet imorgon?!?