Höstlöpning

Hösten är min favoritårstid när det kommer till löpning, annars älskar jag sol och värme. Luften är inte full av allergener (björkpollen och gräspollen i mitt fall) som gör löpningen extra tung, istället är luften så där hög och klar eller fuktig och full av syre.
Något annat som jag förknippar med hösten är terränglöpning. Träna intervaller på mjuka, leriga, kuperade terrängspår, det bygger löpstyrka. Sprang stora delar av söndagens långpass på just sådant underlag, det är inte kilometertiden som är det viktigaste utan att komma uppför nästa backe med så bra tryck i steget som möjligt.
Till helgen är det dags för ett klassiskt terränglopp, Lidingöloppet. Jag har valt att stå över det i år, det känns lite tufft eftersom jag verkligen gillar terränglöpning, men som mamma alltid sa när jag va liten "man kan inte vara med på allting". Jag har tävlat varje helg i en månad nu och det ät dags för mig att gå in i en ny träningsperiod för att lägga en ny grund inför kommande mål. Terräng-sm i slutet på oktober ska jag dock springa.