Midsommar i London

Nu är jag här igen, i mitt älskade London. Jag blir aldrig trött på den här staden. Varje gång jag är upptäcker jag någon ny favorit, hittills har jag hittat Gail´s ett litet café precis vid tunnelbanestationen i South Kensington. För att inte tala om alla nya stigar/vägar jag hittar under mina löprundor i Hyde Park. Jag lyckades till och med springa kontrakurs vilket inte har hänt sedan jag stod med kompassen under en kraftledning på en orienteringstävling för drygt 20 år sedan!
Hyde Park är en fantastisk park att springa i, det finns massor att titta på och det går att springa runt hela parken utan att behöva stanna för bilar. Igår torsdag hade jag ett tröskelpass (3x10min) som jag sprang på en slinga med omväxlande underlag (stig/gräs/asfalt), och kupering. Jag får även jobba på min hundrädsla, för i parken springer hundarna lösa hejvilt, men aldrig att de ens tar notis om mig när jag springer förbi och det trots att de måste känna av att jag är lite rädd.
Mellan passen vill jag helst inte promenera så mycket därför det perfekt med dessa hyrcyklar som är placerade med täta mellanrum runt om i hela staden. ett utmärkt sätt att upptäcka denna storstad. Såg på nyheterna att Arnold Schwarzenegger (skådespelare och fd. guvernör i Kalifornien) hade gjort just det och dessutom lagt ut film på Youtube (för den intresserade).
Imorgon lördag ska vi springa Parkrun och sedan cykla längs med floden från city ut till Greenwich.

Fräscha och gratis toaletter på flera platser i parken uppskattas. Varför finns inte detta hemma i Stockholm. I Hagaparken står det en bajamaja här och där i och för sig bättre än inget, dock är de borttagna på vintern.
En kvällstur genom parken på cykel. Vill man ha helt platt på löpturen är det perfekt att springa runt, the Serpentine,
Ett och annat pass har det blivit i det här lilla utrymmet, kanske inte det mest inspirerande, men min väg till fortsatt skadefri löpning.