Tillbaka på banan

Det har hänt en hel del sedan jag bloggade senast, har många bra löppass i gott sällskap i Sydafrika. Jag har också stukat min fot kraftigt, fått en rejält svullen fotled och senknaster i hälsenan vilket resulterade i att jag var tvungen att avstå Barcelona halvmaraton. Min besvikelse var enorm. För första gången någonsin funderade jag på om det var värt att fortsätta, det verkar vara lagen om allt djävulskap att bli skadad när formen är riktigt bra. Men som så många gånger förr tar jag mig samman,stoppar huvudet under armen och kör dom där timmarna på crosstrainern som gör att jag är snabbt tillbaka när jag väl kan springa igen.
Jag har varit tålmodig och lyssnat på goda råd och trappat upp löpningen gradvis.
Förra helgen sprang jag Två sjöar runt som ett tuffare träningspass men också som ett litet test om kroppen skulle hålla för ännu lite tuffare löpträning
Det gjorde den och träningen denna vecka har flutit på bra men fortfarande med två dagars löpvila.
Nästa helg tänkte jag springa Premiärmilen som en form-avstämning, ska bli kul att se var jag befinner mig träningsmässigt. Det är ett tips, springa en tävling tidigt på säsongen för att sedan träna på och sedan springa ett lopp till och se om träningen haft önskad effekt. Premiärmilen nu på lördag och sedan Stockholm10 i juni är två 10km-lopp i Stockholm som tänker springa, forhoppningsvis går det fortare i juni.