Tjejmilen 2015

Vilken tjej-fest Tjejmilen är, Gärdet invaderas av kvinnor i alla åldrar.

Med bara sex dagar mellan VM-maran och Tjejmilen var jag länge osäker på hur jag skulle göra med min e.v start, lägg därtill ett dop i Mariefred och ett
70-årskalas i Hällefors för min pappa samma dag. Till start kom jag och dopet hann jag till, men pappas kalas missade jag. Nu kanske någon tycker att det är en dålig prioritering men jag ville försöka springa bra och därmed ha chansen att bli uttagen att springa Finnkampen nästa helg och det är få som stöttar min satsning på löpningen som pappa. Jag ska åka hem till Hällefors en annan helg och gratta desto mer!
Benen svarade ganska bra, det var i backarna jag kände att jag inte var helt återhämtad. Jag gick med i andraklungan från start men fick släppa vid tre, sedan var det ensamlöpning med 2-8 sekunder upp till tjejen framför fram till mål där jag nästan lyckades ta mig ikapp, jag slutade 7:a på samma sekund som 6:an (36.26). Det är ingen supertid men ändå godkänt sex dagar efter ett krävande maraton, formen finns där, någon dag till och jag är helt återhämtad.

Redan dagen efter VM-maran kände jag mig mycket piggare i kroppen än efter någon annan av mina tidigare tre maror. Det är inte riskfritt att tävla så nära inpå ett maraton så därför tog jag löpvila idag söndag och nöjde mig med en timme på crosstrainern "better safe than sorry". Jag har även fått massage och akupunktur för att påskynda återhämtningen.

Tillbaka till Tjejmilen, det är som ni säkert förstått en av mina absoluta favorittävlingar, vem vill inte vara en del av denna tjejfest? Jag har dessutom förmånen att få träffa ganska många "tjejmilenlöpare" även i November på Tjejmilens träningshelg, det ser jag verkligen fram emot. Vill du hänga med? Det finnså några platser kvar innan vi fyllt Villa Brevik på Lidingö.
http://www.tjejmilen.se/start/content.cfm?Sec_ID=5488&Rac_ID=291&Lan_ID=1

Vi gillar inte varandra så väldigt mycket, men vi har accepterat varandra jag och crosstrainern. Vi behöver varandra, eller jag behöver crosstrainern för att få en bra träningsmängd utan att bli skadad.