Variera mera

Det sägs ju att ombyte förnöjer. Inte bara att det blir lättare/roligare att träna det är bra och utvecklande att variera sin träning. Kroppen är ju ganska listig så den vänjer sig ganska snabbt vid en belastning och för att utvecklas i sin träning behövs variation. Veckorna som varit har jag sprungit, korta, långa och ännu längre intervaller i varierande farter, allt för att trigga/träna kroppen och musklerna på olika sätt.
Jag varierar även underlag, igår sprang jag 10 km tröskel på löpband, tanken var att jag skulle ha sprungit ett lopp i Örebro, innan vidare färd till Hällefors. Eftersom farsgubben var förkyld ställde jag in min resa och då blev det löpband här hemma i stället.
Jag gillar att springa på löpband och särskilt långa intervaller/tröskel. Steget på löpbandet blir ganska monotont och därför försöker jag att alltid springa andra passet på stigar, där det ena steget aldrig är det andra likt vilket ger bra träning för fötter och fotleder samtidigt som underlaget är mjukt och skonsamt. Ibland känner jag att kroppen har fått tillräckligt med löpning och då byter jag ut ett löppass mot crosstrainer i stället. Det kan till och med vara så att det inte är någon träning på programmet, ja då finns det ju tid till annat, vad det nu skulle vara?!!! Prova på golf skulle det kunna vara, vilket är så där kul eftersom jag är så obegåvad när det kommer till golf. Jag vill ju ändå bara springa gräsintervaller så fort jag ser en fin golfbana.

Ni ser ju själva!
Det är ju inte bara träning, jag jobbar ju emellan. passen. I torsdags besökte jag och kollegorna Carls Elds ateljé i Bellevueparken och jag fastande för dessa skulpturer. Är det någon annan som känner igen dessa?