Veckan som gått

I veckan som gått är det känslan i kroppen som fått styra träningsupplägget. Det vill säga hur kroppen återhämtat sig efter förra helgens halvmaraton (jag är ju ingen ungdom längre). Jag hade nog förväntat mig att jag skulle känna mig en aning sliten efter mitt perslopp och att det ändå var dryga 21 km på asfalt. Det är väl så när man befinner sig ett flow att kroppen också återhämtar sig bättre och snabbare, för jag har inte alls känns mig särskilt sliten i veckan. Jag hade ändå måndag, tisdag och onsdag med bara distanslöpning, vill inte riskera att dra på mig någon skadekänning. I torsdags var det så dags för första riktiga testet på hur kroppen återhämtat sig. Intervaller stod på programmet, 3,2,1km + 3x1min, inget långt intervallpass men fullt tillräckligt. Jag kunde springa på bra och med min man som pacer på cykel höll jag rikttiderna. 

Sedan blev det några lugna dagar igen med bara några korta backintervaller på lördagen. Allt för att vara redo för veckans viktigaste pass, långpasset med fartökning. Jag hade sådan tur att jag fick sällskap av min löpar "buddy" Erik. Jag sparng runt Edsviken för några helger sedan och gillade verkligen den rundan och vi (eller jag) bestämde att vi skulle springa den även idag. Jag ogillar verkligen att springa med vätskebälte, vilket är lite av ett problem när man ska springa över 2,5 timme. Det löste sig dock så bra att min man körde först till Sollentuna och sedan till Danderyd och langade vätska, oerhört tacksam för det (efter det fick han ledigt resten av dagen för att spendera den på golfbanan).

I påsen är det Coca-Cola och kokosnötsvatten.

Efter 35,6km inklusive 6km fartökning var vi tillbaka där vi startade och jag var mycket nöjd med avslutet på denna vecka.

Förutom att jag hade lite lättare träning i början på veckan passade jag även på att träffa Helen Liljenberg på 1 to 1 Performance, hon är kiropraktor och jobbar med en teknik som heter A.R.T (active release technique) som är vanlig i USA och som funkar väldigt bra på mig. Träffade några riktigt duktiga kiropraktorer i USA när jag var där som jobbade med A.R.T, så jag googlade efter utövare i Stockholm, det var så jag hittade Helen och det är jag mycket glad för. Jag hade även bokat massage hos min massör Matti, men han hade tyvärr blivit förkyld och det vågar jag inte riskera!!

Nu väntar en ny vecka med nya möjligheter och tuffa utmaningar!