Vidskeplighet och tics

Det är ju så att när jag har vissa kläder på mig går intervallerna lite bättre, eller? Jag vill ju gärna tro det. Det blir ofta att jag väljer samma outfit som jag hade sist jag satte ett grymt pass. Sägas ska att det har varit mycket värre, ja nästan katastrof om jag kommit till tävling med fel färg på kompressionsstrumporna. Så går det inte att ha det, slöseri med viktig energi. Men det skadar ju inte om det är dom "snabba" shortsen och strumporna som är nedpackade :).

En annan ovana jag har är att alltid knyta om skorna i sista sekunden, ibland blir det riktigt stressigt, särskilt eftersom jag gör trippelknut första knytningen. Inför starten på Tjejmilen i höstas hände just det och den nya knytningen blev såklart aningen för hård, vilket resulterade att jag fick springa med en domnad stortå. Inte så konstigt att jag ibland drömmer mardrömmar om att jag missar starten!

Det mesta av kvalitetsträningen jag gör nu är i form av tröskelträning men idag hade jag intervaller 6 x 5 min i lite snabbare fart än tröskel dock utan att dra på mig någon syra. Nu när det är mindre än två veckor kvar till halvmaran vill jag inte köra för hårda intervaller utan spara på krutet till det är dags att tävla.

Kände mig lite trött innan jag skulle bege mig till gymmet så jag tänkte att det är nog bäst att jag kör i de "snabba" shortsen idag :). Det funkade! Hade också lite hjälp av en hare på bandet framför, alla medel är tillåtna.

Här hade faktiskt skosnöret gått upp!
Två väldigt snabba outfits, särskilt de gröna shortsen!