Backträning på nyårsafton

För något år sedan läste jag att en ultrakompis till mig sprungit drygt 100 vändor upp och ner för Hammarbybacken i Stockholm. På Nyårsafton gjorde jag en slags umeåvariant av detta då jag istället harvade upp och ner för Umeås stolhet Bräntberget. Ett bra träningspass och tillfälle att träna huvudet lite grann. 
100 vändor blev det vilket resulterade i strax under 5000 höjdmeter och nästan 50 km i rörelse. Turligt nog var hela backen stenhård vilket gjorde att jag inte behöde fundera på huruvida jag sprang sönder pisten. Det kändes bra. 
Stenhård men aningen hal backe gjorde att jag blev tvungen att bromsa ganska mycket utför för att slippa ramla. Låren var ordentligt plågade dagarna därpå även om det kändes okej under tiden.
Sockbyte efter ca 50 vändor då jag ville slippa få en allt för stor blåsa på ena tån. 
Efter ca 70 vändor kom Ludvig Werkmäster förbi tog sig dit för att säga hej och ge mig en bit choklad. Ludvig som är en av de absolut bästa i Sverige på OCR var tyvärr förkyld så han kunde inte göra mig sällskap i backen något den dagen. 
Nästa stora höjdpunkt blev när Johan Johansson kom till backen med pizza efter ca 7h. Dessutom gjorde han mig sällskap de sista 15-20 vändorna. 
Ca 8:30 h blev träningspasset utan att jag pushade på allt för hårt någon gång. Nästa gång får jag ge mig på 170 vändor vilket motsvarar ca 8848 höjdmeter. Det var också detta som Johan Steene sprang i Hammarbybacken som är något högre än Bräntberget. 


Dagens utsikt 100 ggr