Jätteförsenad uppdatering efter Bislett 24h

Dåligt med uppdateringar på slutet. Jag har haft fullt upp med träning, praktik och exjobb senaste månaderna. 
Det ska bli bättring framöver.
Det här inlägget kommer att dedikeras åt en tävling på Bislett för en dryg månad sedan. En tävling som inte gick alls som jag förväntade mig. 
Upplägget av loppet är enkelt. Spring så långt du kan på 24 timmar, längst vinner. 
Loppet gick kalasbra de första 9 timmarna. Strax efter att jag passerat 100 km så drack jag något (tror det var sportdrycken Perpeteum) som jag direkt kände att den inte skulle hänga kvar särskilt länge. Jag hittade en soptunna där jag spydde upp det mesta som fanns i magen. Efter det kändes det ganska skönt i någon timme. Jag kunde börja äta och dricka lite och hade hyfsat med energi fram till 12 timmar. Med ca 125 km i bagaget så tyckte jag fortfarande att loppet kunde gå min väg. 
Någon gång mellan 12 och 13 timmar så spydde jag andra gången. Efter det kunde jag inte behålla någon föda alls under de närmaste timmarna. Utan energi så promenerade jag några varv nu och då samt gjorde idoga försök att få i mig någon slags energi. Det mesta kom upp direkt eller inom några minuter. 
Minnena är inte särskilt tydliga och jag vet inte exakt hur länge det höll på. Troligen spydde jag någonstans mellan 10-20 gånger. Någon gång efter 18-19 timmar så lyckades jag behålla något igen. Små pizzakanter med lite vatten fungerade. Utan energi och med en kropp som nu stelnat ihop helt så blev det dock inte så många fler km. 
Jag var helt under isen många timmar och så dåligt har jag aldrig mått på ett lopp förut. En intressant men brutal upplevelse. 
Europamästarna Maria Jansson och svenska mästaren Dan Välitalo gjorde allt för att få igång mig igen. Supporten var av yppersta världsklass, men tyvärr så räckte det inte den här gången. Jag måste springa hela sträckan ändå. 

I efterhand har jag inte kunnat identifiera exakt varför det gick som det gick. Analysen är att jag något gjorde att jag helt enkelt inte riktigt var i balans. Attt spy på tävling har jag aldrig gjort förut och förstod egentligen inte varför det hände nu heller. Allt som jag åt och drack har jag testat förut och då har det fungerat klockrent. 

Nästa inlägg kommer att handla om ett annorlunda träningspass som jag gjorde på nyårafton. 

En del av förberedelserna

Segraren bland herrarna, Jesper Fägersten

Amsterdamboende Tobias Lundgren som också hittat till Oslo den helgen.

Europamästarna Maria Jansson med ca 251 km som pers och Dan Välitalo som sprungit en bit öer 240 km.