Western States 2016

Fick ett tips om att det kunde vara smart att anmäla sig till Western States 100 för att börja spara lotter. Normalt tar det några försök innan man får plats. Med endast 1 lott så hade man ca 3-4 procents chans att få plats. I ärlighetens namn så hade jag inte ens koll på när lotteriet skulle äga rum.
Igår fick jag plötsligt meddelande på ansiktsboken om en svensk från Storuman blivit dragen. Och till råga på allt bland de första. Tror jag blev dragen som nr.18 av 270 lotter.
Viss konfusion uppstod eftersom mitt namn inte kom fram. Istället fick jag heta "null" på liveuppdateringen av lottningen. Mest troligt var detta ett resultat av jänkarnas oförmåga att använda ä. Själin blev Sj´lin vilket gav error. Tråkigt nog så hade övriga svenskar otur vilket innebär att jag får åka över som enda svenska deltagare.

Western States startar i Squaw valley och går i mål Auburn efter 100,2 miles. Med 18000 fot (ca 5500m) positiva höjdmeter och 23000 fot (ca 7000m) negativa höjdmeter så startar man högre upp än där man går i mål. Spontant så känns ju detta ganska skönt men jag är nog egentligen en bättre uppförslöpare än utförslöpare.
Den här tävlingen är en av de mest prestigefyllda terrängultrorna och en riktig utmaning med bra startfält. Det kommer bli fantastiskt kul.
Nu gäller det bara att fortsätta stegra träningen och inte åka på någon ytterligare skada. Höften känns bättre och bättre och runt nyår hoppas jag kunna vara uppe på de volymer jag är van.

// Mr Null

Banprofilen läses från höger till vänster
Finväre