Pre Kullamannen

Förkylningen har släppt sen ett par veckor, jag har hunnit med ett par sista kortare långpass i Sandsjöbacka och laddar nu för 100 miles i helgen, start fredag morgon i Båstad. Väderprognosen ser bra ut med jämna temperaturer och bara något lite duggregn på natten. Kollar igenom löptider och funderar på hur lång tid det kan ta och landar i allt mellan 30 och 36 timmar beroende på hur och om kroppen håller ihop. Litet underläge i det att det inte är jätteviktigt för mig att fullfölja, loppet är primärt en check och ett långt pass inför ALUT - men även ur det perpektivet är det obra om det går för snett. Men känner jag att nåt håller på att gå sönder kommer jag att kliva av.

Nyckeln är definitivt att ta det piano i början; min löpmängd är ganska blygsam och jag kommer behöva att gå mycket på rutin - så jag siktar på att flirta lite med 50k-repet i Råbocka, Ängelholm. Det är förhållandevis tajt satt till kl 17:00 och jag räknar med att lämna kontrollen så sent som tjugo i fem även med mitt snabbaste schema - dock efter en halvtimmes matpaus. På Skåneleden räknar jag med att göra fem km lätt lätt jogg varvat med ett par minuters promenad, med undantag för backiga partier där det blir ännu mer promenad.

Från Ängelholm blir det pannlampa på och ut på Kullaberg och backarna. Om jag får allt att stämma kan jag unna mig en timmes tupplur när jag når Mölle strax efter midnatt - jag vill inte lämna Mölle för första hela varvet runt Dödens senare än klockan tre och ambitionen är att ha gjort varv ett innan soluppgången, jag är då i en god position att stycka upp det som är kvar i lämpliga deletapper om ett helt varv känns för långt att överblicka. Mentalt är det i förväg fem etapper jag ska ta mig; Båstad-Ängelholm, Ängelholm till Mölle, och sen tre varv. Viktigt är att inte under loppet fundera så mycket över något annat än den innevarande sträckan; ibland är det nyttigt att lyfta blicken - men här gäller framförallt att finnas i nuet.

Förutom mat och dropbag i varvningen finns två påfyllningsstationer längs varvbanan, vilket jag räknar med kommer underlätta vätske- energipåfyllning då jag förmodligen klarar mig med att fylla en liter åt gången i softflasks istället för att kladda med påfyllning av vätskeblåsan. Sportdryck blir min huvudsakliga energikälla men jag varvar med smågodis och ett par wienerbröd i Mölledropbagen - samt det som finns tillgängligt i depåerna.

I dropbagen i Mölle knör jag förutom wienerbröd, hygienartiklar och torra strumpor ner stavar och några par skor - en liten tanke jag har är att byta dojjor varje varv för att byta runt lite på lasten på trampdynor och annat. Osäker på om det är smart eller dumt men just nu känns det som en bra idé - om inte annat tvingar det mig att vädra fötterna lite vilket är nog så viktigt. 

Loppet går att följa online medelst GPS-spårning här: http://kullamannen2018.legendstracking.com/ (jag verkar ha nummer 47), och som vanligt kommer det sannolikt tillrop, bilder och ångesttjut på facebooken, här: https://www.facebook.com/benenparyggen/

Högst spekulativa passertider nedan.