171 svenskar sprang i Medoc

Ett gäng som befinner sig på stenåldersnivå kan inte skrämma svenskarna. Tvärtom håller maratonloppet i vindistriktet Medoc utanför Bordeaux på att bli svenska maratonlöpares favoritresmål i Europa.
På lördagen sprang 171 svenskar maratonloppet där ingen slår personligt rekord, men där man får provsmaka vin och blir belönad om man klär ut sig.

Bäst belönad blev dock segrarna i herr- och damklassen, Phlippe Remond och Nathalie Vasseur. Segrarna får sin egen vikt i vin i pris och dessutom en semesterresa till Mauritius.
Medoc är ett av Frankrikes förnämsta vindistrikt så priset i vin är heller inte fy skam. Lafite Rothshild är det kanske mest berömda av de 61 vinslotten. Tanken med maratonloppet som i år ordnades för 17:e gången är att det samtidigt ska vara en vinprovartur mellan vinslotten. Vid varje vinslott finns smakprover av viner även om de flesta faktiskt dricker vatten istället.
På den lite småkuperade banan är det lnte lätt att göra bra tider - segrartiden för Phlippe Remond blev i år 2.31.20 trots ganska bra väder med moln, 22 grader och några regnskurar.
Däremot noterades nytt deltagarrekord med 8000 anmälda och 7414 fullförljande löpare. Av dem hade mer än hälften antagit arrangörernas utmaning att klä ut sig.
Karnevalstämningen fortsätter sedan efter loppet där alla bjuds på vin, öl, och tilltugg i ett jättelikt tält. Och på söndagen då man bjuder på en vinprovarpromenad på nio kilometer. Snacka om efterfest.

Resultat
1) Philippe Redmond, Frankrike, 2.31.20
2) Michail Pozdeev, Ryssland, 2.33.45
3) Laurent Noel, Frankrike, 2.36.54
Kvinnor
1) Natalie Vasseur, Frankrike, 2.55.34
2) Josette Colomb-Janin, Frankrike, 2.55.54

Alla resultat på http://www.kelscore.com/medoc/resultats.html