19-åring vann Startmilen

19-årige Lars Johansson från Brittatorp visade lovande form när han vann Startmilen som avgjordes i skönt vårväder i Örebro.

Lars Johansson satsade hårt redan från start på den delvis nya 10 km-banan med start och mål vid Universitetet i Örebro. Han hade en lucka redan efter ett par kilometer, blev sedan upphunnen av tre löpare, men gick loss igen och ledde med 14 sekunder vid varvningen.

Junioren från Brittatorp passerade 5 km efter 15.15. Han jagades av en tremannagrupp som varvade efter 15.29. Förföljarna var Mathias Lidson
(tidigare Pettersson) från Kumla, Clas Jansson, Kvarnsveden, och Henrik Nyström från Göta.

På det andra varvet ökade Johansson sitt försprång. Han vann på 30.58 och var därmed 29 sekunder före Mathias Lidson och ytterligare 17 före Clas
Jansson.

I damklassen ledde Catarina Asph från Mora från start till mål. Hon hade 17.12 på första varvet och vann på 35.03. Susanna Damnm från Flemingsberg gjorde ett starkt lopp när hon kom tvåa på 35.55.
Startmilen lockade ett par hundra löpare. Tävlingen avgjordes i fint väder; solsken och sju-åtta plusgrader.