2002 nästa för Broloppet

Fjolårets succé Broloppet, som samlade hela 91 000 deltagare, får inte någon fortsättning i år. Däremot planerar Malmö AI att genomföra Broloppet år 2002.

- Vi funderade först på att arrangera Broloppet också 2001, men tiden är för knapp. Det har tagit mycket tid efter årets tävling att reda ut alla detaljer, berättar Malmö AI:s klubbdirektör Lasse Johnsson.
- Vi tycker att det är fel att jäkta igenom en tävling redan i år.
Malmö AI ordnade Broloppet i fjol tillsammans med Köpenhamnsklubben Sparta. Nu är det Malmö som på egen hand planerar en fortsättning av loppet. I fjol var det 58 000 svenskar och 33 000 danskar som genomförde halvmaratonloppet över den nya Öresundsbron. Malmö AI kalkylerar inte med lika stort deltagarantal 2002, men räknar med att Broloppet ska bli ett av landets största långlopp.
- Vi har planer på att arrangera Broloppet på pingstdagen år 2002 och framåt. Nästa år är det den 19 maj, förklarar Lasse Johnsson.
- Det gäller att hitta en dag då det inte är så mycket biltrafik över bron. Därför tror vi att pingstdagen passar bra. I år kommer vi att studera trafiken över bron den dagen och föra statistik timme för timme.
- Att arrangera loppet under pingsten bör passa deltagarna bra. Då finns det gott om tid både för resan till Malmö och till att göra ett besök i Köpenhamn.