372 fullföljande i Bore cup

Den avslutande deltävlingen i Bore Cup säsongen 2006 avgjordes i helgen i Bälinge norr om Uppsala i vackert vårvinterväder med sol och svag vind. Det var förhållanden som lockade 76 fullföljande löpare att se Bälinge två eller fyra varv, 7.5 resp. 15 km.

Därmed blev det också som väntat ett nytt deltagarrekord för säsongen, 372 fullföljande på de fyra deltävlingarna i Uppland och Gästrikland. Så de fyra arrangörsklubbarna kan nog med tillförsikt se fram mot 25-årsjubileum nästa år, och den 100:e deltävlingen som avslutar nästa säsong.

Mikael Andersson, Vallentuna FK, som startade årets Bore Cup lite försiktigt med en åttonde plats, har förbättrat sig stadigt för varje deltävling och visade i Bälinge att segern i Norrtälje inte var någon tillfällighet. Mikael var starkast över de 15 kilometrarna och gjorde sig av med sista kvarvarande sällskapet, Erik Klippmark, Hemlingby LK, på det sista varvet. 17 sekunder blev segermarginalen. Trea blev Peter Koolmeister, Fredrikshofs IF. Erik Klippmark kom i och med sin andraplats upp i erfordliga 21 poäng och erövrade vandringspokalen i Män Seniorer för evigt.

Det blev lite tunt deltagande i Kvinnor Seniorer i den avslutande deltävlingen, men det hade nog inte gjort någon skillnad för vad säsongssegern skulle hamna, därtill var 18-åriga Louise Bergfeldt, Högbo AIF, allför överlägsen. Segermarginalen över 7.5 km blev hela 8 minuter. Tvåa i deltävlingen blev Susanne Axelsson, Team Skavsåret IF, som visade att flit kan löna sig i Bore Cup, även hon passerade tidigare ledande Jennie Andersson, Gefle IF, i sammandraget och blev tvåa även sammanlagt. Trea i deltävlingen blev Isabel Valsecchi, IRFU IF. Louise vann säsongen 2006 med tre raka segrar.

I Män 40 visade Martti Mustonen, Rånäs 4H, varför han är klassens suverän, totaltrea efter de båda i seniortäten, endast 14 sekunder efter seniortvåan i mål. Och seger med 28 sekunder före Sören Persson, Hemlingby LK, som också han gjorde en stark insats. Trea i klassen var Dan Larsson, NAIF-79. Martti blev med sina tre delsegrar segrare i M40 i år.

I Män 50 hade Lars Jonsson, Team Skavsåret IF, redan vunnit vandringspokalen för evigt, med Lars snyggade till siffrorna och uppnådde maximala 300 poäng med sin seger i den avslutande deltävlingen. Tvåa var Tomas Svanström, Uppsala LK, och trea Bengt Olofsson, Östhammar FI.

I Män 60 vann Miles Fleetwood, Uppsala LK, med 37 sekunder före Tage Widén, Örbyhus IF, och Ola Turtola, Markitta IS, ytterligare 27 sekunder efter. Fast segern sammanlagt vanns av Alf Sjökvist, Valö IK, med tre delsegrar i år. Alf uppmärksammades vid prisutdelningen för sina 50 segrar i Bore Cup på 63 fullföljda deltävlingar, vilket förstås är oöverträffat. Alf tillhör landets bästa löpare av årgång -43 och har många framgångsrika lopp i veteran-SM bakom sig.

I Män 70 lyckades Arne Pettersson, Hemlingby LK, återigen besegra Yngve Fredin, Uppsala LK, och med två segrar vardera avgjorde sista inbördes möte, vilket alltså Arne vann och får låna vandringspokalen ett år. Trea blev K-G Andersson, Hemlingby LK.

I Kvinnor 40 vann Ann-Kristin Bredberg, Vallentuna FK, och tvåa var Gudrun Larsson, NAIF-79, som var den enda i K40 som deltog i tre eller fler deltävlingar och Gudrun vann därmed K40.

I Kvinnor 50 vann som väntat Ewa Wahlberg, Uppsala LK, i Bälinge. Tvåan, 62-åriga Anna-Lena Hällgren hade redan säkrat vandringspokalen för evigt i förra deltävlingen. Trea i deltävlingen blev Rebecka Gräsman, Vallentuna FK.

I Kvinnor 60 brukar det ibland inte bli någon fullföljd serie, men i år fullföljde två starka löpare tre deltävlingar och Gudrun Fleetwood, Uppsala LK, vann före Gunilla Juthback, Hemlingby LK.

I lagtävlingen blev som väntat Uppsala LK slutsegrare, genom tre klassegrar och två andraplatser, och drog därmed ifrån med 10 poäng ytterligare i slutsammandraget. Uppsala LK fick därmed en inteckning i det i fjol instiftade lagvandringspriset. Tvåan i år, Hemlingby LK, har också en inteckning. Trea i lagtävlingen blev Vallentuna FK, som passerade Rånäs 4H i den sista deltävlingen.

Nu måste en sommar genomlidas innan det är dags för Bore Cup i december igen!