Anna n:r 3 i halv maraton

Anna von Schenck noterade årets tredje bästa svenska tid när på halv maraton hon kom på sjätte plats Route du Vin i Luxemburg med 1.14.40.
Det innebär att Anna förbättrade sitt personbästa från GöteborgsVarvet i våras med 1.12.

Rute du Vin avgörs på en vändpunktsbana. På utvägen går banan svagt utför. Under söndagens lopp blåste det dessutom medvind på den första halvan av loppet.
Anna von Schenck hade 17.12 vid 5 km och 34.47 vid 10 km. Sedan gick det tyngre under den andra halvan av loppet:
– Kanske öppnade jag lite väl hårt, summerar Anna.
– Mellan 12 km och 17 km gick det tungt. Det var dock mer en mental grej än en fysisk grej.
Vid 18 km fick Anna, som sprang ensam under större delen av loppet, besked av sin tränare Pekka Andermann att hon god möjlighet att gå under 1.15.
– Då skärpte jag mig och sprang bättre, berättar Anna, som hade halvmaran i Luxemburg som ett formtest inför Frankfurt Marathon om en månad.
1 300 löpare deltog i den 46:e upplagan av Rute du Vin. I damklassen segrade Mary Ptikany från Kenya på 1.10.13.