Anna Rahm fick VM-biljett!

Ibland får man oväntade samtal på mobilen.
- Välkommen till VM sade han, berättar Anna Rahm som på måndagseftermiddagen fick samtal från friidrottens förbundskapten Thomas Engdahl som befinner sig i VM-landet Japan.

Efter sekunddramatiken i Hamburg Marathon då hon missade VM-kvaltiden med åtta sekunder var Anna Rahm inte riktigt förberedd på det positiva beskedet.
- Han (Thomas Engdahl) gratulerade mig till loppet och sade att det inte fanns någon anledning att bråka om några sekunder, berättar Anna Rahm.

Anna Rahm satte nytt personbästa i Hamburg med 2.35.08. De senaste två åren har hon varit Sveriges bästa maratonlöperska. Hon vann Stockholm Marathon 2006 och var 15:e tjej i EM i Göteborg.
Absolut en tjej för VM tycker fler än Thomas Engdahl. Mest överraskad verkar Anna själv vara:

- Det känns lite overkligt att få komma med till VM – jag har inte hunnit smälta det än, sprudlar den 26-åriga Rånästjejen.
– Det här blir jättestor skillnad för min säsong. Jag har inte hunnit prata med Teddy (Jonasson, tränare) än men nu måste vi börja planera.

Det är inte säkert att vi får se Anna Rahm försvara sin titel i Stockholm den 9 juni. VM-maran avgörs den 2 september. Tre maratonlopp på drygt fyra månader kan vara ett tufft program även för en löpare som tränar 18-20 mil i veckan.

Förbundskapten Thomas Engdahl är med delar av friidrottslandslaget på en treveckorsresa i Kina och Japan som förberedelse för VM och OS.
VM kommer att avgöras i Osaka 24 augusti-2 september.
Senaste gången Sverige hade med en maratonlöpare i VM var i Paris 2003 då Lena Gavelin satte det svenska rekordet på 2.30.39.