Anna von Schenck bästa svenska i Milano

Det var kyligt i norra Italien när Milano City Marathon avgjordes. Efter snöoväder natten till lördagen var det uppehållsväder på söndagen. Vid starten visade termometern fyra plusgrader. När löparna en bit ut på banan sprang längs en kanal var det ner mot nollstrecket.

Flera av löparna hade problem i detta väder. Milano Marathon avgörs på en flack och snabb bana, men trots ett starkt startfält var det nu bara tre löpare som var under 2.14.
Helder Ornelas från Portugal vann herrklassen på 2.09.59. Hellen Kimutai från Kenya var snabbast av damerna med 2.28.48.

Anna von Schenck lyckades bäst av svenskarna i detta årets sista stora maratonlopp i Europa. Hon kom på åttonde plats i damklassen med 2.48.00.
Tiden innebär personbästa med drygt tre minuter och placerar henne på sjätte plats på årets Sverige-bästa lista.
Efter flera starka lopp under sommaren och hösten hade Anna otur att bli förkyld i början av veckan. In i det sista var hon osäker på om det skulle bli någon start i Milano.
– Det gick bar att springa i 25 kilometer, sedan tog förkylningen och det kalla vädret ut sin rätt, kommenterar Anna.
Ann Björklund, Studenterna, noterade nytt personbästa 2.56.20 vilket gav henne 14:e plats i damklassen.

Peter Koskenkorva blev bäste svensk på herrsidan när han i sitt första maratonlopp på exakt 18 månader noterade 2.25.29 vilket gav honom 17:e plats. Med 2.25.29 är "Kosken" åttonde snabbast i landet i år.
Runar Höiom slutade på 26:e plats med 2.33.51.