Anne-lie får sin drömvecka

Anne-lie Magnusson, 42 år, från Östersund får sin drömvecka med en veckas löpträning på SpringTimes Training Camp i Portugal.
Marathon.se fick in 478 förslag när vi ställde frågan:"Känner du någon som du tycker ska få en vecka på Scandinavian Training Camp?"
Kompisen Liselott Guests motivering att ge resan till Anne-lie gillades av juryn:

Nyskilda trebarnsmamman Anne-lie är född till långdistans-löperska och har länge velat åka till detta Training Camp (tillsammans med mig :o))
Hennes bästa Marathon tid är på 4.20 och det närmaste målet är att klara maran under 4 timmar. Precis dagarna innan hon skulle starta i 2007 års Lidingölopp blev hon påkörd av en bil när hon cyklade på ett övergångsställe. Efter ett ofrivilligt löparuppehåll har hennes påkörda knän precis läkt och hon har börjat springa igen. Jag skulle vilja ge henne denna underbara välförtjänta resa eftersom Scandinavian Training Camp skulle ge henne världens bästa jumpstart.

Liselott Guest och Anne-lie Magnusson träffades när de var grannar i Tyresö söder om Stockholm. De upptäckte att de hade löpning som gemensamt intresse och tränade tilsammans under många år. Anne-lie flyttade för något år sedan till Östersund men kompisarna håller fortfarande kontakten.
Första veckan i mars får de en hel vecka tillsammans igen. För Lisselott tänker också åka:
- Jag mejlar chefen direkt och ber om ledigt, säger Liselott. Så fantastiskt roligt att Annelie får åka! Vi har faktiskt pratat länge om det här.

Lika glad men kanske ännu mer överraskad blir Anne-lie Magnusson. Fast klockan är närmare sju på torsdagskvällen sitter Anne-lie kvar på jobbet (som utredare på Statens folkhälsoinstitut) när Marathon.se ringer på mobilen.
- Är det verkligen sant? Är det inget skämt? undrar Anne-lie först.
Sedan så förstår hon att det är riktigt. Att hon får byta en vecka Norrlands inland mot Portugals sydkust.
- Jag har faktiskt haft det lite svårt med motivationen i vinter. Det har varit så mörkt och det har inte blivit så många löppass, berättar Anne-lie.
En anledning är att det har varit svårt att komma igång efter olyckan. Strax innan Lidingöloppet blev Anne-lie påkörd när hon cyklade på ett övergångsställe.
- Båda knäna fick en rejäl smäll och ett par ledband blev utänjda. Det tog tre månader innan jag kunde börja springa igen.

Så hon ligger efter lite med träningen, Anne-lie. För i juni är det dags för Stockholm Marathon igen. För sjunde gången är hon anmäld till loppet.
- Jag brukar springa Stockholm Marathon och Lidingöloppet. Förr sprang jag Tjejmilen också men det har inte blivit av de senaste åren.
- Träningslägret i Portugal har vi pratat om länge. Vad roligt, vad fantastiskt roligt att få åka!

Juryn i urvalet utgjordes av representanter för SpringTime resor och Marathon.se