Årets snabbaste debutant vann i Växjö

För två veckor sedan fick Enhörnas Lars Hansen pris som bästa svenska löpare i Lidingöloppet. I lördags gjorde 31-åringen från Strömsnäsbruk en intressant debut i Växjö marathon. Eller vad sägs om 2.28.23 i första maran?

- Jag hade tre målsättningar med min debut som maratonlöpare. Först skulle jag göra omkring 2,25, men med tanke på förkylningen siktade jag på 2,30, och i sista hand bara på att ta mig runt, säger Lars Hansen i lokaltidningen Smålandsposten.
Brittatorps Patrik Gustafsson visade förra året att det går att göra bra tider på åttavarsbanan runt Växjösjön. Lars Hansen skaffade sig direkt ett betryggande avstånd till de andra löparna. De första varvtiderna pekade på en sluttid ner mot 2.22. Men efter 25 kilometer började Lars Hansen att tröttna och med 24 sekunder missade han banrekordet.
Andraplatsen knep Nils-Allan Torstensson, Storebro, som vann veteranklassen i Stockholmsmaran, och nu satte personligt rekord med 2.37.25.
Alla som genomförde fick medalj, i år med uttern som motiv, och hela 163 startade Växjö Löparklubbs maraton som i år ordnades för sjätte gången.