Bankrekord i Brukslunken

Brukslunken är Rånäs 4Hs hemmatävling i den lilla bruksorten i Roslagen. Med några av Sveriges bästa medel- och långdistanstjejer i klubben brukar det vara tuff konkurrens i loppet över 6,5 kilometer. Så också på söndagen då loppet avgjordes i skönt vårväder.

– Normalt brukar jag vara gråtfärdig när jag står på startlinjen inför såna här lopp, sade Ulrika Johansson till Norrtelje tidning efter loppet
Men den här gången var det inget att vara nervös över för Ulrika som med öppning på 3.05 på första kilometern seglade ifrån konkurrenterna. Hon putsade banrekordet ner till 20.58 på de 6,5 kilometerna.
– När jag åkte hit var jag osäker om det verkligen var rätt dag, det brukar ju alltid vara dåligt väder, säger Ulrika Johansson som hade en segermarginal på 53 sekunder till tvåan, klubbkamraten Anneli Fransson, som också svarade för ett starkt lopp.
Närmast väntar terräng-DM i Norrtälje om två veckor och om en månad är det terräng-SM på Öland.
Visar Ulrika Johansson lika bra form som i går lär hon bli att räkna med även där.
Men att överge medeldistanslöpningen för längre sträckor är inte aktuellt.
– Det är väldigt bra hårdhetsträning att springa längre och i framtiden kommer jag säkert att springa längre distanser. Men i år är det 1 500 meter som gäller.

Totalt deltog cirka 130 löpare i Brukslunken. Herrklassen vanns av IF Götas Henrik Nyström på tiden 19.19 före hemmalöparen Niklas Österberg.