Boka in träningspassen med Szalkai&Co

Många tusen löpare följer eller har följt Anders Szalkais olika träningsprogam här på Marathon.se. För den som har tillfälle att ta sig till Stockholm och Olympiastadion finns möjligheten att träna "på riktigt" med Anders Szalkai. Första träningsträffen lockade ett 40-tal löpare.

– Det var kul att så pass många kom på träffen trots att vi inte hade marknadsfört oss alls lika mycket som ifjol, säger Anders Szalkai. Ifjol hade vi över 100 löpare som kom på sista träffen, och jag tror vi får ännu fler deltagare på de andra träffarna i också.

– Vi har ett eller två teman på teorin och sen visar vi genom träningspasset olika former av löpträning. Vår förhoppning är att vi ska ge lite extra tips och inspiration till löparna oavsett nivå och ambition, genom att visa träningspass som man kanske inte kör när man tränar själv.

2006 genomförde Puma tillsammans med St Eriksloppet fyra träningsträffar med teori och praktik i Stockholm. Träffarna föll väl ut, och både deltagarna och ledarna kände att detta var något som borde kunna erbjudas löparna även i framtiden.
2007 har St Eriksloppet bytt namn till Stockholm Halvmarathon, och 20 veckors träningsprogram har precis startat med sikte på loppet den 1 september.
I samband med programstarten startade även träningsträffarna igen.
Loppets sponsorer tillsammans med arrangörerna erbjuder utan kostnad teori och träning.

Anders Szalkai är anställd som Running expert hos loppets skosponsor PUMA. Det är i den egenskapen som Szalkai gör träningsupplägget tillsammans med ett ledarteam på 6-8 vana löpledare.
Första träffen innehöll förutom ett träningspass även utrustningstips och lite kosttips från Löplabbet och Powerbar. Deltagarna hade även möjlighet att redan nu testa Powerbar, som kommer att förse löparna i Stockholm Halvmarathon med energi i olika former.

Flera lopp har startat upp liknande träffar inför sina lopp med träning tips och råd. Deltagarantalet och feedbacken från löparan visar att det är ett välkommet tillskott i träningsfloran som finns för löparna som inte tränar för någon klubb.

Stockholm Halvmarathons kommande träningsträffar genomförs med utgångspunkt från Stockholms Stadion kl 18.30, 8 maj, 13 juni, och 14 augusti.
Alla löpare oavsett nivå och ambition är välkomna.