Bra startfält i halvmaraton-SM

På lördagen är det dags för halvmaraton-SM i skånska Falsterbo och det manliga startfältet är det bästa på flera år. Startlistan pekar på att det blir en kamp mellan Hässelby och Spårvägen.

Årets halvmaraton-SM avgörs på Falsterbonäset, tre mil söder om Malmö, och ingår i Ekohalvmaran som nu arrangeras för tredje gången. I startlistan återfinns i stort sett hela den svenska eliten med Hässelbys trefaldige vinnare Said Regragui i spetsen. Said vann ju också maraton-SM för två månaders sedan trots att han på grund av skada inte var fulltränad.
Hässelby har ett helt koppel löpare på plats i Falsterbo, bland annat också Alfred Shemweta, Simon Gutierrez, Jonas Larm, den comebackande Peter Koskenkorva och Rachid Benjira.
Bland utmanarna märks spårvägarna Kent Claesson (1.04.23 i mars), Fredrik Uhrbom och Anders Szalkai medan Andreas Carlborg däremot inte kommer till start på grund av en stressfraktur.
Andra som kan blanda sig i toppstriden är fjolårets SM-tvåa Magnus Bergman som efter skadeproblem kommit igång med tävlandet under sommaren och alldeles säkert kommer att vara med där framme.
På damsidan är Rånäs Anna Rahm storfavorit. Anna har det svenska årsbästat på både 10 000 m (34.12,95), halvmaraton (1.15.27) och maraton (2.36.35). Andra intressanta namn på damsidan är Spårvägens SM-trea i maraton, Lisa Wiklund, Rånäs Helena Olofsson och Kumlas Åsa Höög.

Snabb bana
Ekohalvmaran är en flack tvåvarvsbana och om det inte blåser för mycket så ska det kunna bli bra tider. Väderleksrapporterna pratar om 20 grader och växlande väder.
Start och mål sker inne på Falsterbo ryttarstadion och efter den kända Falsterbo Horse Show för några veckor sedan har där arrangerats biltävlingar innan det imorgon alltså är dags för halvmaraton-SM! Starten går 13.30.