Erik Öhlund under 2.30 igen

Hälles Erik Öhlund förbättrade sitt personbästa när han på söndagen blev femma i ett ganska kaotiskt lopp i Pune, i Indien. Med tiden 2.29.24 befäster Erik sin sjunde plats på den svenska årsbästa-listan.

Erik debuterade på marathon i våras då han blev 23:a i ett maratonlopp i Sydkorea. Då sprang han på 2.29.26 - på söndagen pressade han tiden med två sekunder...
- Jag öppnade lite snabbare än vad jag gjorde förra gången, men tog slut. Jag hängde ändå med den killen som var tvåa länge, sade Erik till Borås tidning efter loppet.
Ambrose Nzioka Makau från Kenya vann loppet men hade ett och annat att säga om ordningen kring själva loppet i miljonstaden 15 mil sydost om Bombay.
- Man förväntar sig att vägvakter ska stänga av trafiken och visa vägen, men det fungerade inte bra här...
Det var 17:e gången som Pune Marathon och halvmarathon avgjordes. Totalt deltog närmare 30000 löpare.