Eriksson kallast i Vintermaran

Enhörnas Henrik Östling såg ut att gå mot en bra vinnartid och seger i Vintermaran som i lördags avgjordes i Borlänge. Han hade en klar ledning vid den sistsa varvningen efter 28 kilometer.

- Men redan innan dess hade magen börjat bråka. Jag hoppades dock kunna ta mej i mål. Men vid tre mil fanns det inte en chans att fortsätta, sade Östling till lokaltidningen Dalademokraten.
Innan Östling klev av passerades han av Kopparbergslöparen Johan Eriksson.
Eriksson, som hela loppet jagats av norrbottningen Matti Linna, lyckades hålla farten även det sista varvet medan Linna tröttnade något. Efter ett jämnt lopp blev segertiden nu goda 2.39.11. Erikssons personbästa är 2.33.39 men på lördagen rådde vinterväglag och nollgradigt i Borlänge.
- Detta var mitt första maratonlopp i år, och även det sista. Det fungerade bra hela vägen, sade Eriksson som började träna på allvar först i april efter att ha varit skadad sedan förra hösten.

I damklassen vann Jenny Jansson, Kattisavans IIF med tiden 3.07.31. Jenny satte personbästa för mindre än en månad sedan då hon vann Umemaran på 2.58.00.

Totalt fullföljde 91 löpare Vintermaran som arrangeras på uppdrag av Svenska Marathonsällskapet. Arrangerandes Kvarnsvedens GoIF Friidrott vann lagtävlingen vilket innebär att klubben kommer att arrangera loppet även nästkommande år.