Ett lopp för tuffa killar

På lördag är det dags för Tjur Ruset, en annorlunda löpartävling som har start och mål vid Frescati i Stockholm. Samtidigt avgörs ungdomstävlingen Kalv Ruset.

Tjur Ruset är en tävling som endast är öppen för manliga deltagare. Det handlar om att springa en tuff terrängbana som mäter 10 km. Tjur Ruset bjuder på löpning i terrängen och inte på välpreparerade motionsbanor. Banan går längs uppför branta backar, genom kärr och träsk. Betydligt mer krävande än ett vanligt terränglopp med andra ord.
- Banan går till största delen på små stigar på Norra Djurgården. Det är inte lika svårsprunget som Tjur Rusets bana har varit vissa år tidigare, berättar tävlingsledaren Åsa Sandström.
- Den tuffaste passagen är uppför slalombacken vid Fiskartorpet efter 7,5 km och sedan en kilometer senare när löparna ska uppför underbacken på Fiskartorpets backhoppningsbacke. Här är det mycket brant.
- Det kyliga och blöta vädret gör att det kommer att vara halt på vissa partier, så löparna bör vara försiktiga.
Tjur Ruset startar kl 13.00, Kalv Ruset kl 12.00.

Det går att anmäla sig till Tjur Ruset och Kalv Ruset genom att göra en direktanmälan tävlingsdagen. Direktanmälan gör du i informationstältet vid start- och målområdet som ligger nära Frescati.
Du har möjlighet att göra en direktanmälan från kl. 10.00 till 30 minuter före start.
Avgiften är 240 kr för Tjur Ruset och 120 kr för Kalv Ruset.

Läs mer om Tjur Ruset: http://www.marathon.se/tjurruset