Flemingsberg ohotadenerför Vindelälven

Vindelälvsloppet är sedan 1984 löparfesten i Västerbotten.
Det är inte längre lika många löpare som under början av 90-talet då loppet samlade cirka 8000 deltagare.
Men längst fram i täten är det som vanligt.

För visst har nu de många åskådarna längs Vindelälvsdalen lärt sig känna igen den röd-vita löparna från Flemingsbergs SK. Killarna har vunnit tävlingsklassen de senaste två åren och tjejerna vann också förra året.
När starten gick uppe i Ammarnäs på onsdagen var det Memo Abbeholm som direkt förde Huddingeklubben upp i ledningen genom att springa halvmaran på 1.09.22 - ett starkt lopp av Memo som är tillbaka i moderklubben efter en kort utflykt till IF Göta.
Flemingsbergs löpare fortsatte onsdagen sedan att vinna sträcka för sträcka. Efter första dagen av fyra leder killarna med 12 minuter före IFK Umeå medan tjejerna har lika många minuter till godo på Skellefteå IF.
I Flemingsbergs SK ingår också Stockholm Marathon-vinnaren Alfred Shemweta. Alfred sprang på onsdagen Gertsbäcken - Nalovardo, en sträcka på 10400 meter på 30.57. Dagens enda sträckrekord. Shemweta kommer även att springa på fredag Vormsele - Rusksele och startsträckan Hällnäs - Renforsen på lördag.
Efter första dagens nio sträckor återstår 19 till målet i Vännäsby. Men vilken klubb som kommer att ta hem de 30000 kronorna i första pris är det ingen tvekan om.
Resultaten publiceras varje dag på hemsidan.