Flera nyheter i Sankt Olavsloppet

Den 13:e juli startar den 18:e upplagan av Sveriges största långloppsstafett, St Olavsloppet. Från starten i Östersund till målet i Trondheim är det 333 kilometer. Under fyra dagar kommer tusentals löpare från båda sidor av kölen att springa den vackra Sankt Olavsleden.

I fjol blev Sankt Olavsloppet en ren Norgehistoria. Det norska herrlandslaget vann landskampen, Osloklubbarna Heimdal och Strindheim vann herrarnas respektive damernas tävlingsklasser.

I år är svenskarna ute efter revansch. I Terräng-SM kommer lagledaren Sven-Åke Jåfs att få en första indikation på vilka löpare som kan bli aktuella för årets svenska stafettlandslag.
I herrarnas tävlingsklass kommer norska Vidar tillbaka efter ett års uppehåll och vill säkert vinna igen. I dagsläget finns endast ett svenskt herrlag anmält, arrangörens förhoppning är att det tillkommer flera.
Bland damerna har hittills bara norska Strindheim skickat in sin anmälan.

Att St Olavsloppet främst är en breddtävling bevisas av den digra startlistan i motionsklassen. 99 av de 106 lag som just nu (26 april) är anmälda återfinns där.
Arrangörens strävan är att bredda tävlingen ytterligare. Därför finns det i år bl a möjlighet att endast springa startsträckan den första dagen mellan Östersund och Krokom (Östersund Halvmarathon) eller St Olav Ultra (160 km) de två sista dagarna på den norska sidan.
Mini-Olav fortsätter att vara ungdomarnas stafett. De lag med flest ungdomar premieras dessutom.