Gäster snabbast i Startmilen

Traditionsenligt avgjordes årets första löptävling i Närke på lördagseftermiddagen med IF Start som arrangör och start och målplats vid Universitetet i Örebro. Som vanligt var det en 5 kilometers bana som löptes 2 varv.

Det fanns även en ungdomsklass samt en motionsklass som sprang ett varv, alltså 5 km. Cirka 200 löpare ställde upp i 10 km loppet där Kristian Algers från Kvarnsvedens GoIF redan från start tog täten och öppnade i ett snabbt tempo.
Stefan Lungström från IF GÖTA hängde med bra halva första varvet men fick sedan släppa meter för meter. Efter dessa två bildades en fyramanna klunga som häll ihop hela första varvet. Dessa 4 var Anders Nilsson IF Göta, Ulf Gahne Hässelby SK, Henrik Nyström Västerås FK samt Mathias Pettersson Kumla SF. På andra varvet orkade inte Stefan hålla Kristians tempo utan i mål skilde 58 sekunder mellan ettan och tvåan. Fyrmannaklungan splittrades också upp och där visade sig Anders Nilsson vara den starkaste för dagen.
Kristian Algers har varit i Kenya under 5 veckor i vinter och tränat vilket verkar ha fungerat bra, hans stora mål i vår är långabanan på terräng SM. Han har också för avsikt att springa NM i terräng i höst. Under sommaren skall han springa 5000 och 10000m på bana.

I damklassen tog Catarina Asph från IFK Mora en övertygande seger och vann med 1.16 före Jenny Widarsson, Mullsjö SOK. För Catarina Asph väntar närmast PåskSmällen i Enhörna och sedan terräng-SM.