Godnatt direkt för Göteborgs Nattlopp

Nya lopp är på gång i Göteborg. I september dras en ny stafett igång på Lindholmen. Motsvarigheten till Midnattsloppet i Stockholm - Göteborgs Nattlopp - kommer dock inte igång i år.

Under fyra års tid har EM-loppet varit Göteborgs stora lopp i augusti. När EM 2006 var över lades loppet ner. Som ersättare planerade klubbarna Sävedalens AIK, Kongahälla AIK, Mölndals AIK, IF Kville, Lerum Friidrott och Solvikingarna ett nytt lopp - Göterbogs Nattlopp.

Samma kväll som Midnattsloppet i Stockholm skulle det bli ett lopp med start kl 21 på Heden i Göteborg och en bana genom centrala Göteborg och Avenyn.

Tävlingsledningen har dock stött på ett antal oförutsedda problem och i veckan gick man officiellt ut med att loppet ställs in.

- Av kvalitetsskäl väljer vi att inte genomföra loppet detta år. Vi ber om ursäkt och lovar att komma tillbaka med mer information om Nattloppet 2008 i god tid, skriver tävlingsledningen på den nyöppnade hemsidan.

IK Kville, som även ordnar Hisingsrundan, står tillsammans med fotbollsklubben BK Häcken som arrangörer för Lindholmenstafetten som kommer att ordnas i september.