GöteborgsVarvet sätter stopp i veckan

Torsdagen 31 januari är absolut sista dagen att anmäla sig till GöteborgsVarvet.
- Vi kommer att slå förra årets deltagarrekord - vilket fantastiskt intresse det är för löpning, säger nye tävlingsledaren Bo Edsberger som började nya jobbet i förra veckan och som den här veckan får sätta stopp för fler löpare.

Anmälningarna strömmar in i tusentals varje dag till GöteborgsVarvets kansli i Friidrottens hus i Göteborg. Klart är att förra årets rekordnotering med 40412 anmälda löpare kommer att överträffas i det 29:e loppet lördagen 17 maj.
- Exakt hur många löpare det blir kommer vi att ha koll på i nästa vecka, säger Bo Edsberger. Men vi garanterar att alla som anmäler sig (och betalar) senast på torsdag (31 januari) garanteras en plats i loppet.

De som redan tidigare har tyckt att det är trångt i GöteborgsVarvet ska dock inte behöva känna sig allt för oroliga. Tvärtom så kan det i 2008 års lopp bli mer plats!
Efter många möten och diskussioner mellan berörda myndigheter, handlare och arrangörer kommer starten att flyttas fram och startdjupet att utökas.
Det här är en stor nyhet för alla Göteborgsvarvslöpare.
Första start kommer att flyttas fram en timme. Från kl 15.00 till 14.00. På det sättet kan såväl antalet startgrupper som mellanrummet mellan starterna utökas. Lägg därtill att man löser några trånga passager längs banan och det börjar bli riktigt gott om plats på Göteborgs gator igen. Det behövs. För nu siktar Varvet-organisationen på att bli världens största halvmaraton.
Idag är ”Great North Run” i Newcastle med 47 000 anmälda löpare etta.
- Det borde finnas inom räckhåll, säger Bo Edsberger lite försiktigt.

Bo Edsberger får en flygande start som tävlingsledare efter Mattias Grahn, som nu kommer att tillträda rollen som marknads- och informationsansvarig, samt biträdande tävlingsledare i en ny organisationen.
Bo Edsberger har en bakgrund som ledare i olika sammanhang både ideellt och professionellt och har även bred erfarenhet inom områdena marknad och evenemang. Tidigare arbetsgivare har till exempel varit Gothia Cup, Bilprovningen och Reebok.
Han har även ett förflutet som aktiv, är utbildad idrottslärare på Idrottshögskolan och friidrottstränare. Han har också varit delaktig i GöteborgsVarvet som funktionär.
- Men jag har aldrig sprungit GöteborgsVarvet eller någon annan halvmara, mina distanser när jag tävlade var 400 och 800 meter.