Henrik Nyström blir Kung Bore

Vinterserien Bore Cup fortsätter att locka löpare. Rekordmånga sprang tredjde deltävlingen i Bälinge på lördagen.

Förhållandena underlagsmässigt var inte de bästa tänkbara när deltävling 3 av vinterserietävlingen Bore Cup skulle avgöras på lördagen. Ett regnväder på fredagkvällen smälte snötäcket på villagatorna till ett plaskigt och föga angenämt underlag för löpning. Distanserna var 10 km för samtliga manliga klasser och 5 km för kvinnor och motionsklassen. Men om underlaget samt blåst på den södra delen av banan besvärade, så gladde istället deltagarantalet. Nytt deltagarrekord igen, 94 fullföljande, och särskilt stort var antalet löpare i Män Seniorer som samlade hela 23 deltagare.

Henrik Nyström, IF Göta, tog sin tredje raka seger och är därmed redan klar segrare i klass Män och får låna vandringspokalen ett år. Segrartiden skrevs till imponerande 32.49 på det sliriga underlaget, mer än en och en halv minut före nästa man som var Pär Mattsson, Roslagsbro IF. Trea blev Peter Koolmeister, Fredrikshofs FIF.

I Kvinnor Seniorer vann Sofia Reyier, Dalregementets IF, med tiden 20.48, 4 sekunder före Mimmi Andersson, Uppsala LK, och trea slutade Jennie Andersson, Gefle IF. Den sistnämnda leder sammandraget, men sista deltävlingen kommer att bli avgörande och omkastningar är att vänta då vissa deltagare bara har två av tre nödvändiga resultat ännu.

I veteranklasserna säkrade flera löpare kampen om vandringspokalerna i och med den tredje deltävlingen, i M40 tog Martti Mustonen, Rånäs 4H tredje raka segern, liksom Ewa Wahlberg, Uppsala LK, gjorde i K50. Tredje raka segern även för Alf Sjökvist, Valö IK, i M60 och Yngve Fredin, Uppsala LK i M70. Klar slutsegrare blev även Lars Jonsson, Team Skavsåret, i M50 genom lördagens andraplats. Martti Mustonen och Alf Sjökvist erövrar pokalerna för alltid i och med sina tre raka säsongssegrar vardera och uppnådda 21 poäng.

I övrigt segrade Anette Grinde-Rehbinder, Rånäs 4H, i K40, Gudrun Fleetwood, Uppsala LK, i K60 och Lennart Venemalm, Uppsala i M/K Motion.

I lagtävlingen drygade Rånäs 4H ut enpoängs-ledningen från förra deltävlingen till 11 poäng före Hemlingby LK som vunnit de två senaste åren. Trea är Vallentuna FK. En klar ledning med bara en deltävling kvar, men ändå inte ointaglig. Det kommer att bli kamp om det nyinstiftade vinterlika vandringspriset i den sista deltävlingen!

I och med de goda deltagarsiffrorna hittills säsongen 2005 är också det totala säsongsrekordet på 298 deltagare från förra året i praktiken redan slaget, en siffra som nog kommer att passeras klart den 12 mars i Bore Cup 4 i Östhammar. Hittills har 270 löpare fullföljt de tre första deltävlingarna.