Het start för St Olavsloppet

På onsdagen inleddes fyradagarsstafetten St Olavsloppet i Trondheim. Det blev en het start på den 33 mil långa stafetten till Östersund.
Fem löpare fick transporteras med ambulans till sjukhus under St Olavsloppets första dag.

- Alla utom en har fått lämna sjukhuset, sade tävlingsledaren Trond Håvard Brunes på onsdagskvällen till Östersundsposten.

Det var tre löpare i motionsklassen men även två elitlöpare som drabbades av den 27-gradiga värmen men även elitlöparna led. På sistasträckan kollapsade Trångsvikens Hans Turtola och föll ihop efter målgång. Han fick transporteras till sjukhus och kroppstemperaturen var 42 grader.

Fjolårssegrarna Heimdal ligger på en fjärdeplats över 20 minuter efter ledande Namdal. Heimdal var ett av många lag som hade problem i värmen. På tredje sträckan föll Heimdals Petter Eggan ihop och fick tas om hand av sjukvårdare. Laget fick fortsätta på nästa sträcka. På den tredje sträckan får de notera sämsta tid samt ett tidstillägg på 30 sekunder.

Trångsviken är det enda svensklaget i herrarnas elitklass. Efter de 9,5 milen i går parkerade Trångsviken på en femteplats över 20 minuter efter ledande Namdal. Men fram till en pallplats är marginalen inte alls lika stor då det bara fattas drygt fem minuter.

Resultat dag 1
1) Namdal Løpeklubb 1 5:23:50
2) Skogn IL 5:35:17
3) Rindals-Troll Lag 1 5:39:13
4) Heimdal-friidrett 5:40:38
5) Tra°ngsvikens IF 5:43:54
6) Bøler IF 5:55:31