Hög standard i Kilsbergsleden

I ett soligt men lite kylslaget höstväder genomfördes på lördagen för 37:e gången den anrika terrängtävlingen Kilsbergsleden ute i Karlslundsskogen i utkanten av Örebro. Tävlingen arrangeras av Örebro AIK.

I årets tävling ställde de flesta av Örebro läns bästa löpare upp samt även en del utomläns vilket Kilsbergsleden alltid brukar få.
I herrarnas elitklass som mäter 15 km bildades nästan omgående en tremannaklunga med två löpare från Kumla SF samt Kvarnsvedens Markus Ström. De två Kumlalöparna var Mathias Pettersson samt en rysk löpare vid namn Serguey Detkov vilken är mera känd som orienterare i OK Tisaren från Hallsberg. När det handlar om ren terränglöpning springer han dock för Kumlaklubben. De tre tätlöparna drog hårt redan från början så efter ca två kilometer hade lucka uppstått till fyran Mica Comstock från Flemingsberg.
När halva loppet avverkats började Markus Ström få lite problem att riktigt hålla kontakten med Kumlakillarna så han fick släppa någon meter. När det sedan återstod 3-4 km av loppet ökade Mathias tempot så att även klubbkamraten Detkov blev tvungen att släppa en lucka som sedan ökade för att i mål vara 21 sekunder. Trean Ström var distanserad med ytterligare 16 sekunder.
Mathias Pettersson som bor i Örebro men tävlar för Kumla SF var mycket nöjd med segern i loppet och gillade banan och det får man väl förstå ty han tränar en del på just i den här terrängen.

I damklassen som sprang 10 kilometer gjorde återigen Linda Ström, boende i Vedevåg men tävlande för Hässelby SK ett mycket bra lopp. Hon verkar bli bättre och bättre ju längre säsongen lider och det kanske inte är så konstigt eftersom Linda gjort ett uppehåll men nu i år återkommit med besked på tävlingsbanan igen. Åsa Höög från arrangörsklubben Örebro AIK blev tvåa, distanserad av Linda med 1.20. Trea blev ännu en Örebrotjej, nämligen IF Starts Charlotte Nilsson som var 55 sekunder efter tvåan Åsa i mål.

Resultat Herrar 15 km:
1) Mathias Pettersson, Kumla SF Friidrott, .23
2) Serguey Detkov, Kumla SF Friidrott, 49.44
3) Markus Ström, Kvarnsveden FIK, 50.00
4) Mica Comstock, KFUM Örebro 52.06
5) Lasse Jönsson, KFUM Örebro Friidrott, 52.23
6) Tomas Hallmén, Åsbro Goif, 52.26

Resultat Damer 10 km:
1) Linda Ström, Hässelby SK, 38.26
2) Åsa Höög, Örebro AIK, 39.46
3) Charlotte Nilsson, IF Start, 40.41
4) Susanna Damm, Västerås Friidrott, 41.09
5) Sara Olsson, Malung Friidrott, 41.46
6) Åsa Carlsson, Laxå OK, 42.08