Hultman slutar på Göteborgsvarvet

På fredagen gör Hans Hultman sin sista dag som tävlingsledare för Göteborgsvarvet efter sju år. Han går vidare det europeiska fotbollförbundet UEFA i Schweiz och en tjänst som medieansvarig.

Blev jobbet med Varvet vad du tänkt dig?
- Det har varit sju roliga år där det hänt mycket. Vi har lyft deltagarmässigt, vi har höjt kvalitén och organisationen är stabilare. Den tekniska utvecklingen med webben och on-line-resultat går fruktansvärt fort men jag tycket att vi lyckats hålla tävlingen i takt med tiden.

Kan Göteborgsvarvet växa ännu mer?

- Inte så där jättemycket i deltagarantal. För att bli mycket större krävs det fysiska ingrepp och tillstånd att stänga stan längre och det är inte helt lätt. Jag tror snarare att Varvet kommer att växa genom att synas vid fler tillfällen och nya aktiviteter.

Höjdpunkter under de här sju åren?

- Det är tävlingsdagarna. Fantastisk känsla att få se vilken glädje loppet sprider. Och det är skönt att få se svenska segrare som Mustafa Mohamed och Lena Gavelin. Hjärtat klappar lite extra för ”Musse” som bor i stan.

Du kommer från fotbollen och går nu tillbaka till den. Har du känt av någon kulturkrock?

- Visst, det finns en mycket större samsyn inom fotbollen. Du kallar dig fotbollsspelare vare sig du hör hemma i Allsvenskan eller div VI. Inom friidrotten är det större gap mellan elitdelen och den motions- och hälsoinriktade delen. Mitt första förbundsmöte i friidrott var en stor överraskning när man började diskutera spjutvikter. Sådana detaljer kommer aldrig upp på ett årsmöte i fotboll.

I framtiden kan du springa Göteborgsvarvet själv?

- Jag har sprungit det en gång varje år sedan jag började men aldrig under tävlingen. I år blev det en tidig morgon Första Maj med bland andra Mats Erixon. Jag räknar med start den 12 maj 2007.