Hur långt räcker en hel "Kosken"?

Peter Koskenkorva, som varit landslagslöpare på 1500, 5000 meter och 10000 meter gör sin maratondebut i Sevilla på söndag. Det är ett och ett halvt år sedan som "Kosken" bestämde sig för att satsa på maratonlöpning eftersom han ansåg att det var svårt att utvecklas mer som banlöpare.

Hela förra säsongen blev dock spolierad på grund av en hälseneskada. Uppladdningen inför Sevilla Marathon har inte gått helt perfekt. För tre veckor sedan blev Peter Koskenkorva förkyld. Han hoppas dock att denna förkylning som satte stopp för träningen i fyra dagar inte ska påverka resultatet i Sevilla:
- Träningen har gått bra den senaste tiden. jag känner mig i bra form, kommenterar Koskenkorva.
- Mitt mål är att göra en tid under 2.20.
Peter Koskenkorva är inte den enda svenska elitlöpare som tävlar i Sevilla. Övriga svenska rär Idris Ibrahi, Johhny Petrén och Annika Skarin.
I fjol vann Marie Söderström-Lundberg damklassen i Sevilla Marathon. I år avstår hon från denna tävling och satsar istället på Nagoya Marathon i Japan om två veckor.

På söndag tävlar också Sveriges främsta terränglöpare. Claes Nyberg får sällskap i terrängloppet Cinque Mulini utanför Milano i Italien av Sveriges mest lovande juniorer. Ida Nilsson, Mia Larsson, Gustav Svedbrant och Henrik Ahnström. Alla fem gjorde starka insatser i terräng-EM i december och är nu beredda att mäta sig med internationell terrängelit igen.