Idealiskt väder i Bellmanstafetten

Det var ett i det närmaste perfekt löparväder när Bellmanstafetten avgjordes vid Stora Skuggan i Stockholm på lördagen. Över 6000 var med i fempersonersstafetten och sprang och joggade fem kilometer.

Det var sol och 20 grader varmt när startskottet gick vid Spegeldammen vid Stora Skuggan. Bellmanstafetten är sedan flera år ett givet inslag i friskvården för många Stockholmsföretag och så var det även i år. I myllret av människor på start och målområdet fanns en mängd företagstält uppslagna och där det inte stod tält var det picknickfiltar så långt ögat nådde.
Många företag tar fram enhetliga tröjor till sina anställda som är med och springer och några som gjort det var SEB som hade hela 114 lag anmälda – över 570 personer – alla med den illgröna SEB-tröjan!
– Vi drog igång en mer organiserad anmälan till Tunnelloppet i höstas och gjorde samma sak nu till Bellmanstafetten, berättar Kerstin Olsson som är ordförande i SEB IF i Stockholm.
SEB har 10 000 anställda i Sverige varav ungefär 7000 på den fem Stockholmskontoren.
– Vi har spridit information om Bellmanstafetten bland våra anställda via vår hemsida, intranätet och genom utdelning på Stockholmskontoren. Målet är att bli störst och det verkar vi ha lyckats med!
– Detta är ett led i att träffas och ha kul utanför arbetsplatsen och givetvis också en del av vår friskvård.
Kerstin berättar också att alla SEB-anställda är medlemmar i SEB IF och att de har ett 20-tal idrottssektioner. Bland annat fotboll, innebandy, basket och handboll.
SEB hade ett stort tält på plats med bland annat en egen orkester som under höll med Beatles och en rad andra gamla godingar.

Många lag och kompisgäng
På startlinjen fanns åtskilliga lag med fantasifulla namn; Gustens
lakejer, Håkan´s Heroes, Snails Five, Christians fans, UllaBellas
Busgäng och Sakta men säkert.
Ahlsell i Liljeholmen hade två lag på plats och i ett av dem sprang 35-åriga Anneli Wendelius som värmt upp genom att cykla den dryga milen från hemmet på Lidingö tillsammans med sjuåriga dottern Evelyn:
– Jag sprang första sträckan på 24 minuter och ska springa den sista om ett tag. Det gäller att inte sätta sig ner för då stelnar man till, förklarar hon.
Förra helgen sprang hon Tjejmilen och om tre veckor väntar Lidingöloppets tremil.
Efter att varje lag avverkat sina fem sträckor så fick de en picknickkorg och det var långt över 1000 picknickkorgar som avnjöts i gräset denna soliga lördag.