Ingen start i Paris för Kent Claesson

Fjolårets snabbaste svenska maratonlöpare Kent Claesson har en längre tid haft siktet inställt på Paris Marathon som genomförs på söndag. Feber och halsont tvingar honom tyvärr att avstå start.

Efter ett träningsläger i portugisiska Monte Gordo drabbades han i tisdags av feber och halsont. Därmed tvingades han avskriva helgens planerade maratonlopp.
– Första tanken var att hitta ett nytt lopp om några veckor men eftersom det förmodligen kommer att ta ytterligare 1–2 dagar att bli frisk så har jag mer eller mindre avskrivit de planerna nu, förklarar Kent.
– Det var London eller Hamburg om två veckor som i så fall skulle varit aktuella. Därifrån är det bara sju veckor kvar till Stockholm Marathon och det är i minsta laget.
Nu ser det ut som om Spårvägen-löparens nästa tävling istället blir terräng-SM på Öland i månadsskiftet april-maj.
– Eventuellt springer jag båda korta och långa banan där för att få två lopp i benen och för lagtävlingarnas skull. Sedan blir det också ett millopp före Stockholm Marathon. Göteborgsvarvet går visserligen två veckor för Stockholm men för mig är det lite för nära, avslutar Kent.