Jäsperi snabbast på Kilsbergsleden

Som traditionen bjuder i Örebro så avgjordes terrängtävlingen Kilsbergsleden i terrängen ute vid Karlslunds motionscentral på Allhelgonadagens förmiddag.

Det var 36:e gången som tävlingen genomfördes. Årets tävling gynnades verkligen av det underbara höstvädret. Solsken och ca 13 grader varmt.
De senaste åren har segrarna i herrklassen 15 km kommit utifrån med bland annat sådana namn som Erik Sjöqvist med flera. I år var ej någon från den yppersta svenska eliten representerad. Från Enhörna kom far och son, Hasse och Linus Nilsson, och för dagen var Linus före sin far i mål.
Segrare över de 15 kilometrarna blev Brevens IF:s duktige löpare Markku Jäsperi som numera springer i M 35 klassen men ändock höll alla seniorer bakom sig. Tryggve Malm, duktig skidåkare och orienterare från Garphyttan hängde ihop med Markku fram till ca 5-6 km för att därefter få släppa någon sekund som sedan i mål blev 45.
I damklassen vann arrangörsföreningen Örebro AIK:s egna löpartjej Åsa Höög med 51 sekunder före IF Starts Charlotte Nilsson. Damerna sprang 10 km.