Jenny Johannesson vann TIF-terrängen

Terrängsäsongen är nu i full gång och kulminerar om tre veckor i samband med terräng-SM på Öland. I förberedelserna inför det vann förre landslagslöparen Jenny Johannesson klassiska TIF-terrängen i Trollhättan över 4,1 km.

Jenny, som tävlar för Mullsjö SOK, vann bland annat SM på 10.000 m i Gävle 2002 men då med efternamnet Widarsson. Hösten 2003 var hon fyra och bästa svenska i terräng-NM och är nu tillbaka på tävlingsbanan efter ett års mammaledighet. I den manliga seniorklassen, som löptes över 6,3 km, blev det hemmaseger genom 20-årige Peter Gross på 18.57 – sekunden före tvillingbrorsan Henry.
TIF-terrängen arrangerades nu för 78:e gången av Trollhättans IF. Loppet löps på snabblöpta stigar runt sjön Knorren strax nordväst om Trollhättan och årets tävling genomfördes i fem plusgrader och mulet väder. 135 löpare deltog i de olika klasserna.

Terräng-DM och terräng-SM
Terrängsäsongen fortsätter nu med framförallt en rad distriktsmästerskap där Alingsås IF arrangerar Västergötlands mästerskap nu på lördag den 16/4 på 2006 års terräng-SM-bana. Dagen efter är det dags för Stockholm som kör sitt öppna mästerskap i Tantolunden på Söder som är en av kandidaterna till 2007 års SM.
Onsdagen den 20/4 kör Närke sitt terräng-DM och dagen därpå är det Göteborgs tur.
Årets terräng-SM avgörs i Böda på norra Öland den 30 april–1 maj med Högby IF som arrangör.